Alt du skal vide om pels

Hos NATURES Collection har vi mange forskellige typer skind og pels. Vi ved godt, at det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige former og typer og derfor har vi lavet denne lille oversigt over de forskellige materialer, så du kan blive klogere på, hvor dit skindprodukt kommer fra og hvordan det er havnet i dine hænder.

Lammeskind

Lammeskind er et bæredygtigt materiale, idet det er et restprodukt fra kødindustrien. Dette vil sige, at man udnytter hele dyret i stedet for blot at bruge kødet til fødevareproduktion.

Når dyret slagtes, tager man skindet og forarbejder det, således at det bliver pænt på skindsiden og blødt og lækkert i pelsen. Herved får vi de populære bløde glatte eller krøllede lammeskind, som bruges til mange formål. 

Islandsk lammeskind

Det islandske lammeskind er super praktisk og mindst lige så flot. Det islandske lammeskind er et naturligt produkt, og uldens tekstur er tilpasset det islandske klima.

Du er derfor sikret et unikt skind af høj kvalitet. De islandske får lever i den frie natur og den lange pels er typisk 15 cm lang og beskytter deres hud fra fugt, mens den inderste, korte pels holder fåret varmt.

Idet islandsk lammeskind er hvidt af natur, er det ideelt til at blive farvet. Derfor er islandsk lammeskind tilgængelig i rigtig mange forskellige farver.

islandsk lammeskind

Find dit helt eget islandske lammeskind her.

Langhåret - Hårene er lange og tynde og skindet er meget slidstærkt og modstandsdygtigt, så det kan bruges både indenfor og udenfor. Det islandske lammeskind er kendt for dets lange bløde uld, der bliver op til 20 cm langt.

Denne længde giver skindet et rustikt og naturligt look, der minder om det islandske klima med stærk vind, regn, sne og hagl.

Korthåret - Det korthårede lammeskind fra Island har et nordisk råt look samtidig med at det er silkeblødt og har en masse krøller.

Tibetansk lammeskind

Det karakteristiske silkebløde udtryk. Det tibetanske lammeskind karakteriseres ved den lange let krøllede og meget bløde pels.

Dette krøllede lammeskind er af meget høj kvalitet på grund af dets silkebløde pels og de små lette krøller. Skindet er nemt at pleje og hvis du sørger for at pleje det lejlighedsvist, er du sikret et skind, der kan holde i mange år.

Det tibetanske lammeskind er kendt for dets lange, silkeagtige uld med de fineste krøller, der skaber et forandrende look alt efter belysning, skygger og hvor du ser det fra.

Det tibetanske lammeskind kan også genkendes ved at det har et meget ’fluffy’ look samtidig med at det er silkeblødt og har en masse krøller.

tibetansk lammeskind

Se vores tibetanske lammeskind her.

New Zealandsk lammeskind

Det mest solgte lammeskind kommer fra New Zealand. Der er nemlig utrolig mange får på New Zealand, faktisk siger man, at der er ca. 10 gange så mange får, som der er mennesker. Disse mange får bliver avlet til fordel for kødet, hvorved skindet er et restprodukt.

Hermed er skindet også et bæredygtigt produkt.

Korthåret – det korthårede New Zealandske lammeskind kendetegnes på den tætte og let krøllede pels. Det krøller dog ikke lige så meget som det Gotlandske lammeskind.

Mærk kvaliteten og den korthårede og krøllede uld i det ekstra bløde krøllede lammeskind. Kvaliteten kan mærkes i de flotte krøller, der opstår, når skindet klippes.

Den korte længde på hårene, når de krøller, er meget resistente over for skidt. Skindet er nemlig at holde rent og tørre af, da der ikke er så meget pels, skidtet kan sætte sig fast i.

newzealandsk lammeskind

Se vores kæmpe udvalg af lammeskind fra New Zealand her.

Langhåret - det langhårede New Zealandske lammeskind kendetegnes ved den tætte og kraftlige pels, der har en stor bæreevne og en stor ensartethed i hårlængden.

Skindet har en naturlig glans og tilbydes i mange forskellige farver, så du kan finde lige præcis dét lammeskind, der passer til dig og dit hjem. Det er meget nemt at vedligeholde et langhåret lammeskind.

Hvis du sørger for at pleje det lejlighedsvist, er du sikret et skind, der kan holde i mange år.

Gotlandsk lammeskind

Det gotlandske lammeskind kommer oprindeligt fra Gotland, men i dag lever de gotlandske får også i Sverige, Danmark, England og Holland. Det gotlandske får er meget populært, men bliver aldrig opfostret for skindets skyld.

Gotlandsk fåreskind er derimod et biprodukt til kødproduktion. Mærk kvaliteten og den korthårede og krøllede uld i dette bløde, men hårdføre lammeskind fra Gotland.

Det gotlandske lammeskind har nogle meget flotte naturlige krøller samtidig med at pelsen er forholdsvis tynd, hvilket giver skindet et slank look. Skindet er kendt for sin unikke naturlige grå farve og de smukke fine krøller. Grå får er sjældne i naturen og derfor er de gotlandske får så populære.

gotlandsk lammeskind

Køb dit eget gotlandske lammeskind her.

Kvaliteten kan mærkes i de flotte krøller, der opstår, når skindet klippes. Den korte længde på hårene, når de krøller, er meget resistente over for skidt. Skindet er nemt at holde rent og tørre af, da der ikke er så meget pels, skidtet kan sætte sig fast i.

Materialet er meget hårdført og kan bruges til hverdag både indenfor og udenfor. Da gotlandsk fåreskind naturligt er forsynes med flotte farver, bliver de aldrig farvet.

Derfor er der ingen gotlandske fåreskind, der ligner hinanden.

Østrigsk lammeskind

Det østrigske lammeskind er kendt for dets smukke men kraftige krøller. Dette krøllede lammeskind er noget tykkere end andre lammeskind. Det er meget kraftigt og knudret i pelsen, og så krøller det en del.

Det skønne krøllede lammeskind fra de østrigske alper er specielt udvalgt på grund af dets gode kvalitet og flotte naturlige farve. De østrigske får holder normalt til i dale og på bjerge.

Fårehyrderne i Østrig er erfarne landmænd og har udviklet den unikke pels igennem århundreder. Eftersom fårene lever i det fri i dette omskiftende klima, skal pelsen kunne modstå en del regn, slud og sne.

østrigsk lammeskind

Se vores østrigske lammeskind her.

Derfor er pelsen så tæt og krøllet. Skindet er kendetegnet ved sit rå, krøllede uld, der er 100 % naturlig i farven. Det østrigske lammeskind er et biprodukt til kødindustrien og dermed helt naturlige.

Både mønstre og farvenuancer er dermed skabt af naturen. Krøllerne er noget grovere end dem man ser på et tibetansk lammeskind. Farven på de hvide gotlandske lammeskind vil have en gul tone, idet fårene lever i regn og slud, og dermed bliver skindet misfarvet over tid.

Dette har dog sin charme.

Engelsk lammeskind

Det engelske lammeskind har en tæt og blød pels. Hårene er meget tynde, hvilket gør skindet blødt. Skindet er varmeregulerende og kan således bruges hele året rundt.

Det engelske lammeskind kommer fra England. Den naturlige hvide farve og de bløde hår er et resultat af, at fårene lever i det engelske klima. Det meget milde vejr i England gør, at skindet har naturligt glat hår.

Lammeskindet er økogarvet og naturligt, hvorfor farvenuancerne oftest er lys og brunlig. De engelske lammeskind er bløde og åndbare. De kan bruges flere steder i hjemmet som dekoration og de er meget populære blandt mødre. De engelske lammeskind er nemlig ideelle til brug i klap- og barnevogn.

Det engelske lammeskind er et restprodukt til den engelske kødproduktion og derved et bæredygtigt produkt. Skindet skal helst børstes og rystes regelmæssigt, så det bibeholder blødheden og så hårene ikke filtrer sammen.

Pletter fjernes blot med en fugtig klud. 

Kaninskind

Kaninskind består både af en lang beskyttende pels og en finere isolerende underuld. Kaninpels bruges i stor grad i mindre produkter som accessoires og det er sjældent man ser en hel frakke i kanin.

Dette fordi kaninpels har en tendens til at fælde, selvom det er behandlet på bedste vis. Kaninpels er dog et meget blødt materiale og er derfor velegnet til mindre beklædningsgenstande som fx halstørklæder og ponchos.

Kaninskind er et naturligt produkt, hvorfor hvert enkelt kaninskind har sit helt eget udtryk. I Spanien er kanin en anerkendt spise, hvorved der er meget kaninskind i overskud fra produktionen.

Den kaninpels vi bruger, er i den forbindelse et restprodukt fra kødproduktionen i Spanien.

kaninpels

Se vores store udvalg af ponchoer, tasker, pelsjakker og mere i kaninpels her.

Zebraskind

Zebraskind er et naturligt produkt, hvorfor hvert enkelt skind har sit helt eget udtryk. Det Zebraskind vi bruger er af arten Burchell’s Zebra, der er den eneste Zebra art, der må handles frit.

Skindet kommer fra Syd- og Østafrika og kendes på den hvide pels med de sorte streger. Zebraskindet er et restprodukt til kødindustrien, da man spiser kødet i Afrika.

Dette betyder, at selvom skindet er af høj kvalitet, kan man ikke være sikker på, at der ikke er skærehuller i, da det ikke er professionelle der skærer kødet ud i Afrika. 

zebraskind

Fortryl hjemmet med en zebraskind. Du finder det her.

Gedeskind

De fleste gedeskind er hvide eller brunlige med forskellige nuancer og pletter. Gedeskindet er meget modstandsdygtigt og behøver kun minimal pleje.

Langhåret – det langhårede gedeskind er tyndt i pelsen, hvilket gør, at det får et flot fald, samtidig med at det skinner rigtig flot.

Korthåret – det korthårede gedeskind er et super flot og naturligt skind, der ofte har en sort stribe ned ad ryggen.

gedeskind

Køb et gedeskind her.

Rensdyrskind

Rensdyrskind består af en kraftig pels og har en varmeisolerende effekt. Dette fordi hårene har luftlommer i sig, der regulerer varmen.

På trods af den ru overflade er pelsen blød og behagelig at røre ved. Dog anbefales det, at skindet udelukkende bruges som dekoration. Dette fordi at hårene er sårbare over for brug, idet hårene kan knække af, idet hårene er hule indeni, hvilket betyder, at luften inden i pelsen udvider sig, når det kommer ind i et varmt rum.

Rensdyrskind er meget rå i sit look, da hårene er meget stive og ofte har nuancer i grålige og brunlige farver. Herved er skindet meget naturligt i farven. Skindet bruges ofte som dekorationsskind på grund af det flotte nordiske look, der spreder hygge og varme og som samtidig har en meget høj kvalitet, der er til at føle på.

Brasiliansk koskind

Oksekød er et af de mest eksporterede produkter fra Brasilien og her er der altid naturlige restprodukter tilbage, herunder skind.

Det største restprodukt er læder, som forarbejdes og behandles på mange forskellige måder. I forarbejdningen udvælger man de flotteste skind, som kan fungere som koskind til gulvet. 

Klimaet i Brasilien giver nogle flotte nuancer i skindet. Derudover er hårlængden og tætheden præget af klimaet. De flotteste koskind er dem, hvor hårene er korte, glinser og er tætte.

koskind

Køb et unikt koskind her.

Disse skind har en mærkbar kvalitet og er svære at slide op. Koskindene fra Brasilianske koskind har verdens bedste kvalitet og det er derfor, vi har udvalgt dem specifikt. Koskind er utrolig glat i pelsen, idet det har de tætte korte hår, som gerne følger én retning.

Man kan tydeligt mærke det, når man kører en hånd rundt i det. Skindet er af meget høj kvalitet på grund af dets fantastiske holdbarhed. Skindet er hermed også meget slidstærkt og skal kun plejes en sjælden gang imellem.

Lædersiden er en anelse ru og derfor ligger det godt fast på stort set alle overflader uden at glide nogen steder hen.

Kalvelæder

Kalvelæderet stammer fra Sydamerika og har en meget høj kvalitet samt høj holdbarhed og blødhed. Herudover er læderet imprægneret og dermed meget hårdfør mod eventuelle pletter. Er uheldet ude og du spilder lidt på læderet, skal det blot tørres af og det vil ikke kunne ses efterfølgende. 

Merinould

Merinould er et naturligt uldprodukt og kommer fra merinofåret, der oprindeligt kommer fra Nordafrika. I dag findes merinofårene især i Australien og New Zealand.

I forhold til den almindelige uld vi alle kender, er merinould meget blødere og tyndere. Det er temperaturregulerende og varmer selvom det bliver vådt. Merinould optager derved heller ikke svedlugt, idet uld er resistent over for mikrobiel vækst på naturlig vis.

Derudover er uld i stand til at absorbere op til 35 % af sin egen vægt uden at det føles vådt.

Keratinen i merinofiberen gør desuden ulden flammehæmmende, så den hverken smelter eller brænder. 

Alpakauld

Alpakaulden stammer fra alpakaerne, der har en meget tyk og blød pels. Alpakaerne lever højt i Andesbjergene i et meget koldt klima og dette har medført, at alpakaernes pels har tilpasset sig klimaet, så de altid har det varmt.

Alpakauld bliver betragtet som det blødeste og mest eksklusive af alle typer uld. Når man rør ved det kan man nemt føle og forstå kvaliteten og blødheden. Herudover er det vandafvisende.

Naturligt lammeskind 

Smid en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal accepteres før de bliver udgivet

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.