Hvorfor fælder min pelsjakke?

by Regitze Nørby

En pelsjakke er en vidunderlig beklædningsgenstand, dog kan du ikke undgå at din pelsjakke vil fælde en smule. Det er ikke noget du skal være bekymret for, men herunder finder du al den information, du har brug for, om pelsjakker, der fælder.

Der er nærmest intet dårligt at sige om en eksklusiv og luksuriøs jakke af ægte pels. Med en ægte pelsjakke er du sikret et naturprodukt, som kan holde dig varm hele vinteren igennem, og derudover er det uden tvivl en ekstra blød sag, der formår at skabe en behagelig følelse i din krop og det helt rigtige look til dit outfit på selv de koldeste dage.

Hos NATURES Collection arbejder vi udelukkende med 100% ægte pels, hvilket virkelig kan fornemmes, både når du kører hånden hen over den smukke pels, men det kan også ses på afstand, da vi har gennemtænkt ethvert design, så hver en pelstype kommer til sin fulde ret og fremhæver jakken på bedste vis.

Pelsjakker der fælder

Med ægte pelsprodukter får du ikke kun et moderigtigt og bæredygtigt item i din garderobe, du får også et højkvalitetsprodukt, som du kan se frem til at bruge sæson efter sæson, hvis du plejer din pelsjakke rigtigt.

Du kan læse endnu mere om, hvordan du plejer din pelsjakke her, dog kan du ikke undgå at din jakke vil fælde en smule. Det er ikke noget du skal være bekymret for, men herunder finder du al den information, du har brug for, om pelsjakker, der fælder.

Det er meget forskelligt fra pels til pels, men en tommelfingerregel er, at kaninpels har tendens til at fælde, imens det er sjældent for andre typer af pels.  Hvis du eksempelvis har en pelsjakke af lammeskindspels, som begynder at fælde, så er der højest sandsynligt noget galt med produktet.

Dog ændrer dette ikke på, at kvaliteten er tårnhøj, og at pelsjakken er et yderst eksklusivt og smukt item til enhver gaderobe.

Herunder får du lidt viden og tips og tricks, som du kan bruge, hvis du synes din pelsjakke har tendens til at fælde. 

Det er helt normalt at lys kaninpels fælder mere end mørk kaninpels. Det er naturligt, og det er en af de ting, som der kommer af at produktet er 100% naturligt. Derudover har rex kanin mindre tendens til at fælde end almindelig kaninpels, da rex kanin er en endnu mere holdbar type pels end den almindelig kaninpels.

Dette er noget du måske kan overveje, hvis du vil mindske chancen for at din nye ægte pelsjakke fælder meget. 

Med tiden vil det med høj sandsynlighed blive bedre, så din pels ikke fælder så meget, men det kan ikke garanteres at det vil stoppe fuldstændig. Dog skal du huske på, at dette er en helt naturlig egenskab ved ægte kaninpels, og at det ikke gør kvaliteten dårligere. Det er blot en af de kvaliteter som kaninpelsen har, og som man desværre ikke kan gøre så meget ved.

Hvis du synes, at din pels fælder meget, og du er ked af, at det kan ses på dit tøj, kan du altid matche dit tøjs farve med pelsen, så hårene ikke kan ses tydeligt på resten af dit outfit.

Dog er vores produkter med kaninpels foret, så pelsen aldrig kommer til at ødelægge dit tøj! Det har vi sørget for. Der er vel nærmest heller intet mere stilet, end når pelsen matcher med outfittet? Vi er i hvert fald helt forelskede i det look.

Hvis du overvejer, at købe dig en vest, poncho eller jakke for den sags skyld, så skal du være opmærksom på, at strikket kaninpels fælder mere end større stykker af kaninpels.

Det er en naturlig følge af, at pelsen, når den bliver strikket ind med stof, bearbejdes på en anden måde. Dog synes vi at det er det hele værd, da strikket kaninpels har et helt særligt og sejt look, som ikke er til at finde andetsteds.

Derudover skal du huske, at bare fordi kaninpels generelt hat tendens til at fælde, så er det ikke ensbetydende med at produktet er af dårlig kvalitet eller holdbarhed.

Det er helt naturligt, og man kan desværre ikke gøre noget ved det. Pelsen forbliver smuk, naturlig og glansfuld på trods, og ingen vil være i tvivl om, at det er ægte pels.

Som sagt, så er det helt normalt at kaninpels fælder en smule – særligt i starten. Dog skal du være opmærksom på, at andet pels ikke burde fælde, og at der derfor kan være noget galt med dit pelsprodukt, hvis eksempelvis din pelsjakke af lammeskindspels begynder at fælde.

Noget du skal være opmærksom på i forbindelse med, at din pelsjakke fælder meget, er at skindsiden ikke må tørre helt ud. Du kan se på skindsiden som var det et hudlag, da det jo naturligvis også er det, det er.

Hvis du opbevarer din pelsjakke forkert, eksempelvis sommeren igennem, så kan du netop risikere, at skindet bliver for tørt, hvilket kan ødelægge skindet og gøre, så hårene til sidst begynder at falde af.

Dette gør sig gældende for alle typer af pels. Du kan læse mere om, hvordan du bedst plejer og opbevarer din pelsjakke hen over sommeren her.

Hvilke typer pels arbejder vi med?

Vi arbejder med mange forskellige former for ægte pels, og vi har et stort sortiment af jakker og frakker, som alle er lavet af 100% ægte pels. Derved er du sikret at din pelsjakke er af højeste kvalitet uanset, hvilken type pels din jakke er lavet af. Hver en pels har forskellige karakteristika og egenskaber, som du kan læse mere om herunder. Dog har alle pelstyperne det tilfælles at de er helt naturlige, smukke og ekstraordinære bløde, så du næsten ikke vil tro det.

Kaninpels

Vi har et stort udvalg af smukke og eksklusive pelsjakker til kvinder, der er lavet af ægte kaninpels, som kommer fra Sydeuropa, primært Frankrig og Spanien. Kaninpelsen er kendetegnet ved at være silkeblød og have et nærmest velouragtig udtryk grundet den helt fantastisk lette, men kraftige kaninpels. Derved giver dette også pelsen et kendetegnende farvespil med skygger, som klæder enhver jakke eller frakke uanset farven.

Vi har med to typer af kaninpels at gøre, nemlig den almindelige kaninpels og en endnu mere luksuriøs udgave kaldet rex kanin. Rex kanin er en smule dyrere og finere i kvaliteten, men dette ændrer ikke på, hvor naturlig og ægte den almindelige kaninpels også er. Begge typer kaninpels er af tårnhøj kvalitet, hvilket bestemt ikke fornægter sig.

Kaninpels er den type pels, som har tendens til at fælde. Rex kanin fælder generelt ikke lige så meget som den almindelige kaninpels, men det kan højest sandsynligt ikke undgås, at din jakke eller frakke af ægte kaninpels vil fælde en smule, og særligt i starten.  Du kan læse mere om dette længere nede i artiklen.

Lammeskind

Hos NATURES Collection elsker vi pelsjakker af ægte lammeskindspels. Vi arbejder med lammeskindpels fra stort set hele verden af, bl.a. Island, Tibet, England og mere, men hvad det angår vores jakker og frakker bruger vi primært lammeskind fra New Zealand, da det giver det helt rigtige look og den perfekte blødhed. En af egenskaberne ved ægte lammeskindspels er at det er en kraftig og smuk pels, som samtidig er meget holdbar og slidstærk. Derfor egner det sig i særdeleshed godt til jakker og frakker.

Lammeskindspels er helt ekstremt blødt og vi har jakker med både glat, kortklippet lammeskind og naturligt krøllet lammeskind. Det gør lammeskindspelsen helt vil alsidig og mulighed for at skabe mange forskellige slags jakker. Vi elsker en teddy jakke af ægte lammeskindspels.

Minkjakker

Vi har også jakker af den smukkeste og mest skinnende certificerede minkpels fra Danmark. Det bliver snart ikke mere luksuriøst end dette. Minkpelsen er helt ekstrem smuk og glinsende. Derudover er den holdbar og helt enorm slidstærk, hvorfor der snart ikke findes noget bedre end en ægte minjakke til kvinder.  Minkpelsen er kort og glat i overfladen og kan uden tvivl kendes på afstand. Dette gør sig ligeledes gældende for kvaliteten, som ikke bliver bedre.

Pelskraver

Til slut elsker vi at bruge ræve- og vaskebjørnspels i hætten på vores helt uimodståelige parkajakker til kvinder. Vi får vores rævepels fra Finland, og vores smukke vaskebjørnspels fra USA. Disse typer af pels er lange og har et naturligt farvespil, så man virkelig kan fornemme dyret og det naturlige touch, som tilføres en jakke med pels. Derudover gør pelsen at jakken kan holde dig varm til enhver tid. Du kan uden tvivl gå en skøn vinter i møde med ægte ræve- og vaskebjørnspels. 

Bæredygtig mode til kvinder

Selvom det kan lyde vældig negativt, at en pelsjakke af tårnhøj kvalitet kan fælde, og at kaninpels har en særlig tendens til dette, så er det en helt naturlig følge af, at det er et naturprodukt. Derudover kommer der så mange andre positive følger af dette, at vi slet ikke ser det, at pelsen fælder en smule, som et stort problem.

Eksempelvis er langt størstedelen af vores pels fra kødindustrien, så vi bruger den pels, der alligevel var gået til spilde, til at lave lækre jakker og frakker af ægte pels, som kan holde dig og os varme hele vinteren igennem. Dette mener vi helt sikkert er bedre og langt mere bæredygtigt, end at lade den smukke og vældig brugbare og slidstærke pels blive til ingenting.

Derudover er jakker af ægte pels virkelig holdbare, på trods af at de kan fælde, hvilket betyder, at du aldrig finder en ”nu og her”-løsning hos os. Du finder derimod en jakke, som du kan se frem til at bruge år efter år, hvis den plejes korrekt.

Derfor skal du ikke hvert år ud at købe en ny jakke, hvilket i den grad også er et bæredygtigt tiltag.

Dette er blot én ud af de mange, mange fordele der følger med en ægte pelsjakke til kvinder, som vi i den grad synes, vejer op for, at pelsen fælder en smule.

Derudover er det vigtigt at huske på, at pelsen ikke bliver mindre ægte af dette, og at følelsen vil være den samme til hver en tid.

En følelse af naturlig mode, som skaber varme og komfort uanset, hvor du befinder dig. Det er da slet ikke til at stå for! Vi kan i hvert fald slet ikke holde fingrene fra vores ægte pelsjakker.


Smid en kommentar

Vær opmærksom på at kommentare skal accepteres før de bliver udgivet

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


Kan du ikke finde den rigtige vinterjakke?
Er plastik virkelig bedre end pels?
Hvad er dit yndlings NC-produkt?
10 bæredygtige gaveideer til den gravide