Hvorfor fryser jeg hele tiden?

Noget af det værste, vi ved, er at fryse. Når tænderne klaprer, tæerne gør ondt, og du har mistet halvdelen af følelsen i fingrespidserne, har du i den grad brug for at få varmen.

Særligt om vinteren og efteråret, når vinden bider, og vejret er præget af både regn og sne, er det svært at holde varmen, men selv på en kølig sommeraften, kan du få brug for at være beredt. 

Men hvorfor fryser vi egentlig og er der noget vi kan gøre, så vi kan holde til mere kulde i hverdagen? Vi har sat os for at undersøge sagen, så læs med videre, så du kan blive klogere på hvorfor du fryser.

uldtæpper

Hvorfor fryser vi?

Der kan være mange forskellige grunde til at vi fryser. Mange af dem hænger sammen med hvor sunde og raske vi er og hvor gode vi er til at passe på vores krop. Nogle af de mest normale grunde til at man fryser lidt mere end sine kollegaer eller venner er følgende: 

 1. Tynde mennesker
  fryser mere end de, der er normalvægtige eller overvægtige, fordi de ikke har en stor nok mængde fedt på kroppen, der kan holde dem varme. Hos tynde mennesker falder kropstemperaturen hurtigere, da der ikke er nok fedt til at få kroppen til at sætte gang i forbrændingen.

 2. Søvnmangel
  er en af de helt store syndere, når det kommer til mange forskellige helbredsmæssige uligheder. Får du ikke den anbefalede søvn hver nat, kan kroppen ikke få den nødvendige hvile som gør, at kroppen er klar til næste dag. Det er derfor vigtigt at du holder dine sengetider og at du pakker telefon, fjernsyn eller andet kunstig lys væk fra dine øjne inden du går i seng.

 3. Lavt stofskifte
  er også en grund til, at man fryser lettere end andre med et bedre stofskifte. Har du et lavt stofskifte omsætter kroppen ikke kalorier lige så effektivt og kroppen bruger ikke energi på at forbrænde. Med andre ord kommer kroppen ikke ordentlig i gang med forbrændingen og derfor fryser du.

 4. Blodmangel
  kan også resultere i at man fryser hele tiden. Hvis du ikke har nok blod i kroppen er der selvsagt ikke nok blod til hele din krop og derfor kan varmen ikke strømme igennem kroppen. Der er heldigvis råd for lav blodprocent og det er at spise jernholdige grøntsager og regelmæssige kosttilskud.

 5. Dårlig fysisk form
  Er du i dårlig fysisk form, kan det også påvirke dit blodomløb, således at du kommer til at fryse lettere end normalt. Hold dig i gang og dyrk gerne motion regelmæssigt. Så skulle du gerne kunne få varmen igen.

 6. Er du en kvinde,
  kan du fra biologiens side fryse mere end mændene. Kvinder har en tendens til at fryse mere end mænd fordi de har en mindre muskelmasse og derfor skal deres kroppe arbejde hårdere og det kræver mere energi.

OBS. Klik på billedet og få inspiration til at indrette hjemmet med varme produkter i ægte lammeskind. 

hjertepude

Se hvordan du kan holde varmen længere nede i artiklen!

Din krop snyder dig

Vi kender alle til den ubehagelige følelser, når vi er ved at få feber og kroppen begynder at lave kulderystelser samtidig med at den sveder.

Det hænger umiddelbart ikke rigtig sammen, at man kan fryse og svede på samme tid, men vi har alle prøvet det. Hvorfor gør kroppen sådan noget? Svaret er, at den snyder dig.

Når man får feber, er det fordi, at de nerveceller vi kalder for termosensorer sender signaler til det termoregulatoriske center om, at kroppen er for varm, hvorefter centret ændrer kropstemperaturen, så kroppen reagerer som om den fryser, for at stabilisere sig. 

Vi reagerer forskelligt

Når vi fryser sker der det, at nervesignaler sendes til hjernen, når huden bliver kølig. Når huden bliver kølig begynder kroppen af forhindre en eventuel nedkøling eller hypotermi.

Når der sker dette fald i temperatur i vores hud, sker der en eksplosion af nervesignaler. Det kan faktisk ses som ét stort alarmberedskab, der sender advarsler ud om, at kernetemperaturen vil falde og det vil være til fare for de indre organer.

Hypothalamus, som er et område i hjernen, som styrer nogle autonome funktioner og regulerer frigivelse af livsvigtige hormoner, sender dermed instrukser til centralnervesystemet for at forhindre hypotermi. 

Det er vores egen skyld

Hvis man ser på menneskets udvikling, kan man argumentere for, at det faktisk er vores egen skyld, at vi fryser hele tiden.

Vi lader flere lag tøj opvarme os og energiselskaber opvarmer vores hjem. Vi vælger, med andre ord, den nemme løsning og betaler for varmen i stedet for at lade vores egen krop og forbrænding gøre arbejdet, som den plejede at gøre.

Hvad kan jeg gøre?

Der er mange ting du kan gøre, for at få varmen, men der er også mange ting du kan gøre, for at din krop ikke fryser så let fremover. Vi har fundet en række råd til dig, som vi håber, du kan bruge:

 1. Klæd dig godt på

  Det er den åbenlyse løsning, men det er stadig vigtigt, at du iklæder dig tøj, der passer til dagens vejr. Tag altid en ekstra trøje med i tasken, så du hurtigt kan løse problemet, hvis du begynder at fryse. Du kender din krop bedst, så gør dig selv den tjeneste af forhindre nedkøling af din hud. 
 2. Spis god og meget mad

  Indtager du flere kalorier, har kroppen noget at arbejde med og derved stiger kernetemperaturen i din krop.

 3. Pas på fødderne

  Når du begynder at fryse, sætter kulden sig først i hænder, fødder og hoved. Sørg derfor at holde disse dele af kroppen godt isolerede, fordi når fødderne først er blevet kolde, går det hurtigt herfra til resten af kroppen.

 4. Drop alkoholen

  Det giver ikke varmen at få en lille stærk én. Tværtimod så får alkohol kropstemperaturen til at falde. Så lad hellere være med det og snup en kop varm kakao i stedet for.

 5. Bevæg dig

  Når du dyrker regelmæssig motion, sætter du forbrændingen i gang og øger derved kroppens evne til at holde sig varm. Så på med løbeskoene eller gå en rask tur i det fri flere gange om ugen.

 6. Drik vand

  Kroppen består af væske, så sørg for at fylde kroppen godt op med vand, så kroppen kan frigive varmen langsommere.

 

Hold varmen med NATURES Collection

Hos NATURES Collection kan vi også hjælpe dig med at få varmen, når kulden for alvor er over landet. Tag et kig i vores kollektioner og find måske et par slippers i lammeuld eller et stort lammeskind, som du kan ligge på i sofaen.

Vores produkter kan give dig den varme du mangler, så kig dig lidt omkring og se herunder, hvilke produkter, der er særligt gode til at holde på varmen. 

Ægte lammeskind

Ægte lammeskind har din ryg til hver en tid, når du fryser, og det er af flere årsager. Først og fremmest, er pelsen 100% naturlig og helt ekstrem blød, så du vil opleve en komfort ud over det sædvanelige, når du omringer dig af det naturlige materiale. 

Dernæst har ægte lammeskind en varmeregulerende effekt, der gør, at pelsen varmer, når det er koldt og køler, når det er varmt. Du vil derfor kunne bruge et sådan lammeskind hele året rundt til flere formål, og du er garanteret varme, når du fryser.

Meget bedre bliver det ikke.

lammeuld vest
Dernæst er lammeskindet et fantastisk slidstærkt materiale fra naturens hånd af. Skindet har tilpasset sig naturen og det rå klima, hvorfor skindet kan holde til lidt af hvert. Derfor skal du ikke tøve med at bruge dit ægte lammeskind vær dag!

En anden fordel ved et ægte lammeskind er, at det kan bruges hele året rundt grundet dets naturlige egenskaber. Du kan ydermere tage dig lammeskind med dig udenfor om sommeren!

lammeskind

Køb et ægte lammeskind der kan give dig varmen her.

Forestil dig at tage sol på et blødt og luksuriøst lammeskind. Bedre bliver det vist ikke. Du kan også dekorere dine havestole med et ægte lammeskind. Så kan du holde varmen langt ud på natten til de kommende grillaftener på terrassen.

Til vinter findes der virkelig intet bedre end at slappe af til filmaften og være omsluttet af blød lammeskind. Det giver en varm og hyggelig atmosfære, som din krop vil elske. Du kan absolut ikke fryse.

Se vores luksuriøse pelsslippers

Forkæl dine fødder med ægte lammeskindspels og gør dem glæde med et par luksuriøse og smukke pelsslippers af højeste kvalitet. Det føles fantastisk, når lammeskindspelsen fra New Zealand omslutter dine fødder og har en varmende effekt.

Dette er den perfekte hjemmesko, som ydermere ser stilren og moderigtig ud på samme tid. Hvad kunne man mere ønske sig? Vi ved det snart ikke.

Forestil dig at komme hjem efter en lang uge på job eller i skole og så at kunne træde direkte ned i et ren stykke natur i form af vores eksklusive pelsslippers. Dine fødder vil få varmen på 2 sekunder, og du vil slet ikke have lyst til at tage dem af igen. Vi ved heller ikke noget bedre end at stå op om morgenen og så at kunne stikke fødderne ned i den bløde lammeskindspels.

lammeskind slippers

Find et par lækre slippers i lammeskind lige her.

Èn ting er sikkert, og det er, at det aldrig har været mere behageligt at stå op om morgenen!

Hvad med en pelsjakke?

En af vores eksklusive pelsjakker er helt igennem essentiel for din vintergarderobe. Den ægte pels vil holde dig varm, og du vil få en følelse af at være omringet af ren natur, når du bærer den.

Pelsen er noget af det blødeste og varmeste du har mærket, så det føles som et kram, der varer ved, så længe du er iført frakken. Det er helt perfekt.

lammeuldsfrakke

Køb en varm pelsfrakke lige her.

Vores jakker er gennemtænkt ned til mindste detalje både, hvad angår look, kvalitet og praktik. Eksempelvis kan du finde op til flere frakker med bindebælte i livet og elastik om håndleddene. Så holdes varmen tæt på kroppen, og kulden holdes ude.

Derudover elsker vi ræve- eller vaskebjørnspels på en krave eller i en hætte. Det giver et imponerende og luksuriøst look på samme tid med, at du har muligheden for at dække ørene til i ægte højkvalitetspels.

Style din nye yndlingsjakke med et par af vores pelsaccessories, så du kan holde varmen endnu mere. Det er både smukt og naturligt. 

Se vores nyeste jakker her.

Et stort udvalg af accessories

Når temperaturen falder, og vinteren nærmer sig, kan du nyde rigtig godt af at være beredt, så du ikke skal bekymre dig om at fryse, når du skal til og fra arbejde, nyde naturen på en gåtur eller vente på bussen.

Vi har et stort udvalg af accessories, eksempelvis strikkede huer og skindhandsker, som du absolut ikke kan undvære, når vinden bider. Ikke nok med at disse accessories vil holde dig varm til enhver tid, så er de en smuk og elegant detalje til ethvert outfit.

Vores strikkede huer er lavet af uld, som kan holde dig ekstra varm om ørene. Dernæst er de udstyret med en fantastisk kvast på toppen af enten vaskebjørns- eller rævepels. Se også vores smukke skindhandsker af ægte lammeskind eller hjorteskind. De er elegante og varme.

Vi elsker især vores skindhandsker, når rattet i bilen er isnende koldt. Du kan også style din nye frakke eller jakke op med en krave eller et tørklæde med ægte pels. Så er du garanteret et smukt look og varme!

En varmedunk er din nye bedste ven

Det giver næsten sig selv, at en varmedunk er svaret, hvis du fryser. Den vil uden tvivl skabe en fantastisk komfort, når du er syg og føler dig sløj, eller når du kommer hjem fra arbejde efter en regnfuld og kølig dag. Prøv en af vores varmedunke med et betræk af ægte pels.

Vi har både kanin- og lammeskindspels af forskellig slags, som er klar til at overraske og imponere dig med en helt ekstrem blødhed. Fordelen ved at have en varmedunk med et betræk af ægte pels er, at du tilbydes en blødhed, som du sjældent har mærket før. Dertil har den naturlige pels den fantastiske egenskab, at den holder ekstremt godt på varmen.

varmedunk pels

Du finder vores forskellige varmedunke her.

Derfor vil du opleve at varmedunken forbliver varm ved en behagelig temperatur i lang tid ad gangen.

Hvis du er meget kuldeskær er et godt tip at fylde varmedunken med varmt vand og lægge den under dynen lidt tid, inden du skal i seng. Så er sengen dejlig varm til, når du skal sove.

Det er helt vildt smart, hvis du spøger os! 

Vær opmærksom på, at der ikke kommer et tryk inde i varmedunken, når du lukker den efter at have fyldt den med varmt vand. Derfor må vandet ikke være kogende, da trykket ellers kan blive for højt.

Derudover anbefaler vi, at dunken kun fyldes 70%. Pas på med at udsætte varmedunken for højt tryk ved eksempelvis at lægge eller sidde på den, da dunken kan risikere at revne.

Gå vinteren i møde med et smil, og oplev naturen uden bekymring for at fryse. Vi er sikre på, at du vil være rigtig godt dækket et med et eller to af vores 100% naturlige items.


Smid en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal accepteres før de bliver udgivet

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.