Bæredygtigt tøj

Når man kigger på moden ude i verden i dag, er der særligt én ting, der skinner igennem. Det er ikke blot specifikke farvesammensætninger og mønstre, der stjæler billedet, det er også mode, der baserer sig på bæredygtighed. Bæredygtigt tøj er at finde hos rigtig mange designere og det er kommet, for at blive. Når mode kan kaldes for bæredygtigt, kan det være fordi, at dets materiale er bæredygtigt, genanvendeligt eller nedbrydeligt. Det kan også være fordi, at selve produktionen af disse materialer, er blevet gjort bæredygtig. Hvis bare ét af disse tiltag gælder, kan tøjet kaldes for bæredygtigt. Men der findes faktisk et materiale indenfor modebranchen, der er 100 % bæredygtigt – både hvad angår ophav, produktion og materiale. Dette materiale er ægte pels og netop bæredygtigt tøj er NATURES Collection’s kerne.

Bæredygtigt tøj

Brugen af ægte pels tjener faktisk et ret vigtigt formål i forhold til netop bæredygtighed. Tøjet, der er lavet af naturlige materialer, kan nemlig nedbryde sig selv i naturen og udgør dermed ingen miljømæssige risici. Alternativt til pelsen har vi tøj, der er lavet af syntetiske plastikfibre, der er lavet af petroleum. Dette er, i modsætning til naturligt skind og pels, ikke miljøvenligt og det er overhovedet ikke bæredygtig mode. Det er nemlig en ressource, der ikke kan nedbrydes. Herudover er det vigtigt at nævne, at en pelsjakke har en meget lang holdbarhed. Den vil have sin unikke og flotte naturlige glans i mange år, hvis bare man passer godt på den.

 

Tit er det fejlagtigt antaget, at når man tager pelsen fra et dyr, så bruges resten af dyret ikke til noget og bliver bare til spild. Dette er langt fra tilfældet. Flere af dyrenes pels er biprodukter til kødindustrien og de øvrige dyr, som ikke spises af mennesker, returneres til naturen, hvor de bliver spist af andre dyr og fungerer dermed som næring for dem. Hos NATURES Collection går vi meget op i bæredygtighed, men ligeså meget i dyrevelfærd, så vi kan stå inde for vores produkter. Her er det også væsentligt at nævne, at behandlingen af pels kræver meget milde kemikalier, for netop at beskytte pelsen. Dette gør også, at der ikke manipuleres med pelsens holdbarhed.

 

Så vil du være med på moden og købe bæredygtigt tøj, så kan du med god samvittighed anskaffe dig din pelsjakke hos NATURES Collection. Vi har nemlig et kæmpe udvalg af bæredygtigt tøj, der består af ægte pels og skind. Hos NATURES Collection har vi alt fra små slippers i lammeskinds uld til store pelsfrakker i mink. I vores webshop finder du vores produkter samt guides til, hvordan du vælger den rigtige pelsfrakke og hvordan du sikrer en god pelspleje.

 

Du finder vores pelspleje-guide her.

Du finder vores store udvalg af pelsjakker og pelsfrakker i vores webshop.

BæredygtighedBæredygtigt tøjPelsfrakkePelsjakke

NATURES Collection = Bæredygtige naturprodukter

Holdbarhed har vist sig at være et af de mest indflydelsesrige parametre i kampen mod de miljømæssige udfordringer verden står overfor.