Hvordan vasker jeg mit lammeskind?

Er du også i tvivl om, hvordan man vasker et lammeskind? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du bedst vedligeholder og vasker dit bløde lammeskind.

Vask aldrig dit lammeskind i en vaskemaskine!

Det er meget fristende, men du må aldrig vaske dit lammeskind i en vaskemaskine. Et lammeskind er et meget unikt og fint naturprodukt, som skal behandles med respekt for den autentiske pels og det naturlige skind.
Det er sådan med et lammeskind, at det er blevet garvet og behandlet, for at det har fået det smukke ydre med den bløde og glansfulde pels.
I denne proces er skindene blev garvet med salte, der får skindsiden til at blive blød og lækker. 
Vasker du et lammeskind, der er garvet normalt, i vaskemaskinen, vil skindsiden blive ødelagt, da saltene skylles ud af skindet.
Har du derimod et lammeskind, der er medicinsk eller vegetarisk garvet, kan du godt vaske det i vaskemaskinen, men det skal være på uldprogram ved lav temperatur (30 grader) og med uldvaskemiddel med lanolin.
lammeskind til baby
Vores babyskind til spædbørn er for eksempel medicinsk garvet og tåler derfor at komme i vaskemaskinen. Du kan finde vores babyskind her.

Kan jeg tørre mit lammeskind i tørretumbleren?

Nej.
Du må aldrig tørre dit lammeskind i tørretumbleren.
Gør du det, vil hårene filtre sig så meget sammen, at de ikke er til at rede og skindet vil blive helt stift. I stedet for skal du lufttørre skindet i et rum, hvor der er luftigt.
Skindet må ikke ligge i solen, da sollyset kan misfarve skindet, hvis det altså er farvet. Skindet må heller ikke ligge over en radiator eller lignende og få direkte varme.
Skindet skal tørre helt af sig selv på naturlig vis og hvis du husker at trække skindet regelmæssigt under tørringen, vil det blive lige så blødt som før, og du sikrer, at læderet får den samme form.
Endeligt skal du børste lammeskindet med en lammeskindsbørste, så hårene filtres ud og får sit silkebløde udtryk igen. 
Du kan finde en lammeskindsbørste ved at trykke på linket her.

Hvordan fjerner jeg pletter fra mit lammeskind?

Vi anbefaler altid at du undgår at vaske dit lammeskind i vaskemaskinen, da det generelt er meget hårdt for skindet. Hvis du spilder noget på skindet, så det får nogle pletter, så forsøg i stedet at fjerne disse pletter med en fugtig klud eller med en børste. 
Ryst dit lammeskind regelmæssigt, så eventuelt skidt kan komme ud. 
Du kan sagtens vaske dit lammeskind i hånden. Det skal bare gøres med stor omhu og tålmodighed. Vask pelsen med en ren klud med uldvaskemiddel og lunt vand og sørg for at skindsiden ikke bliver våd.
Er det svært at undgå, skal du bare sørge for at skindsiden forbliver så tør som muligt, så den nemmere kan genskabe sin oprindelige form. Når et skind skal tørre, kan det godt finde på at revne. 
Derfor anbefaler vi at vaske det i hånden, så du kan sørge for, at skindsiden skal tørre mindst muligt. Husk at sørge for at få alle sæberester ud af skindet inden du lader det tørre.
Det er altid en god ide at snakke med den forhandler, man har købt sit lammeskind af, inden man begynder at vaske eller behandle det. Vi står klar til at hjælpe og guide dig på telefonen alle hverdage mellem 8-16. Kom også og besøg os i vores butik og showroom.

Smid en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal accepteres før de bliver udgivet

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.