Bæredygtighed

Er pels bæredygtigt?

Vi lever i en tid, hvor alle gør, hvad de kan for at være forsigtige i forhold til, hvordan deres valg og livsstil påvirker miljøet. Der er forskellige måder at se bæredygtig mode på, og det defineres vidt forskelligt alt efter branche.  Nogle mener, at de er bæredygtige, fordi de fremstiller deres tøj af genbrugt plastik og tekstiler.

Vi ser det således, at bæredygtig mode er naturlige produkter, som er bionedbrydelige. Netop derfor synes vi, at pels er et fantastisk materiale.

Desværre har dyreaktivister stået i spidsen for misvisende kampagner, hvilket har været med til at skabe tvivl om, hvorvidt pels er bæredygtigt. Det er derfor vigtigt for os at understrege, at pels er et naturligt materiale. En sand gave fra naturen. Pels kan nedbryde sig selv i naturen. Det gør pels til et bæredygtigt materiale, der ikke bør gå til spilde på grund af misvisende kampagner.

Lad naturen gå sin gang

De seneste års øgede fokus på bæredygtighed kan mærkes i pelsbranchen. Det handler for mange om at skåne planeten for de mange menneskeskabte miljøpåvirkninger. Dette er vigtigt, da det i sidste ende har stor betydning for vores overlevelse. Vi bør benytte naturlige materialer, der er bionedbrydelige eller som kan genbruges, for at skåne miljøet – det er en del af den naturlige fødekæde.

Mange plante og dyrearter skaber mere afkom end deres levested kan rumme, hvorfor de svage bruges som føde til de stærkere.  Det kan lyde hårdt for nogle, men det skaber et naturligt flow, som vi mennesker ikke bør ændre blot fordi det strider mod vores kultur eller overbevisning. Netop derfor vælger NATURES Collection at fokusere på dyrevelfærd og bæredygtighed. Vi tror på at naturen giver os de ressourcer vi har brug for uden at udnytte jordens vitale ressourcer.

Dette gør NATURES Collection og pelsindustrien vigtige i kampen mod klimaforandringerne.

Biprodukter til kødindustrien 

Pelsskind fra kaniner, køer, får og rensdyr er alle biprodukter til kødindustrien. Det betyder at hele dyret bruges. Ved at bruge skindet, sørger vi for at bruge mest muligt af dyret, hvilket minimerer spild. 

Bionedbrydeligt mode 

Som nævnt er vi alle nødt til at tænke over, hvordan vores gøren og laden påvirker jorden. Menneskets massive overforbrug rundt i verden har sat sine spor, og det afspejles i massive klimaforandringer. Alene det er en god grund til at investere i bionedbrydelige produkter frem for syntetiske alternativer. Produkter fremstillet af syntetiskefibre vil sætte et større aftryk på jorden, da det ikke kan nedbrydes naturligt.

Pels gennemgår en særlig garvningsproces, hvis formål er at beskytte skindet, hårene og pelsen. Denne proces øger pelsens holdbarhed, hvilket bidrager til længere levetid.

Pels vil trods garvning udtørre med tiden og begynde en naturlig nedbrydningsproces.

Hos NATURES Collection er bæredygtighed et vigtigt parameter. Mindst lige så vigtigt er dyrevelfærd, således vi kan stå inde for de produkter vi sælger. Her er det vigtigt at nævne, at pels behandles med milde kemikalier – dette for at sikre kvaliteten og sørge for at have så lidt indvirkning på miljøet som muligt.