lammeskindspuder

Kemisk reduktion

Det fremhæves flere steder, at det giftige og kræftfremkaldende chrom 6 bruges til at forarbejde pels. Hvorfor pelsindustrien er i mange år blevet beskyldt for at have en negativ miljøpåvirkning. Det er dog langt fra sandheden. Chrom 3, et naturligt tungmetal, der findes i sten, dyr, planter mv. benyttes til pels forarbejdning. Det bliver ofte forvekslet med chrom 6, selvom det langt fra er det samme.

Fabrikkerne hvor pelsskind garves arbejder hele tiden på at implementere nye og mere bæredygtige, innovative metoder til forarbejdning af pels. 

Vejen mod en naturlig pelsstrategi

IFF, The International Fur Federation, er en organisation som repræsenterer pelsbranchen. Til London Fashion Week i februar 2020 lancerede de; ”The Natural Fur Strategy.” Det er en global bæredygtig strategi, hvis formål er at sikre branchens ansvar overfor dyrenes rettigheder, miljøet og mennesket. Strategien danner rammerne for pelsindustriens ambitioner for fremtiden. Den vil grundlæggende bestå af globale initiativer, som skal tage udgangspunkt i klare mål. Disse skal være med til at rykke pelsindustrien mod en mere bæredygtig retning.