Alt du behøver at vide om merinould og skind

Hvorfor er Merino uld så populært?

Merinould er et populært materiale kendt for sit bløde udtryk og sin høje kvalitet. Mange af vores kunder elsker, hvordan vores produkter af Merinould og skind altid er af højeste kvalitet og absolut pengene værd.

Ulden fra et Merinofår er berømt for sin fine, bløde uld og dets evne til at trives i ekstreme klimaer med al slags vildt. Dette gør ulden meget slidstærk og modstandsdygtig.

En anden fantastisk ting ved Merinould er, at den bløde uld er perfekt som tøj, fordi den er meget behagelig og blød for huden. Andre uldtyper, der ikke er så bløde som merinould, er ikke nær så behagelige og kan let irritere huden.

Fibrene i merinoulden er naturligt lange, hvilket gør materialet langt mere holdbart på grund af de stærke fibre. Dette er meget vigtigt, fordi det forhindrer eventuelle huller eller revner i produktet, der er forårsaget af slid.

De stærke fibre betyder også, at merinould strækker sig let og holder dig varm

Hvor kommer merinould fra?

Merino er en race af får med fin uld, der stammer fra Nordafrika. Navnet Merino kommer sandsynligvis fra meriniderne, der regerede i Nordafrika mellem år 1200 og 1465. Deres imperium omfattede nutidens Marokko, nærliggende territorier og dele af Algeriet og Tunesien.

Meriniderne bragte deres hær ind i det sydlige Spanien og dette førte merinofårene til Europa. I Spanien blev merinoulden en vigtig og afgørende handelsvare og Spanien blev en stor leverandør af den bløde uld.

Spanien havde monopol på merinoulden og i deres forsøg på at bevare merinoulden var eksport af merinofårene til udlandet strengt forbudt. Konsekvenserne af eksporten af ​​merinofårene til udlandet var dødsstraf.

Indtil begyndelsen af ​​det 18. århundrede var Spanien i stand til at opretholde monopol på den bløde merinould.

Merinofårene kom til Danmark i slutningen af ​​det 18. århundrede. Gennem racekrydsning kom flere forskellige varianter af merinofårene.

På grund af kolonisering kom merinofårene til Australien og New Zealand, hvilket har gjort disse lande til de største producenter af merinould og merinoskind.

Hvad er merino lammeskind?

Skindet fra merinofårene kan ikke kun bruges som dekorativt læder. Pelsen bruges også og produceres som puder, sædehynder og store tæpper. Merino lammeskind er, som alt andet i vores produktion, ikke kun opdrættet til produktion af uld.

Lammeskindet er et biprodukt af fårets egentlige formål, som er kød.

Huden er derefter tørret, garvet og behandlet, så du kan få et lammeskind af høj kvalitet. 

Hos NATURES Collection holder vi meget af dyrevelfærd. Derfor stammer Merino-skindene i vores samling fra New Zealand på grund af de gode forhold og lammeskindenes høje kvalitet.

Er du i tvivl om, hvilket lammeskind du skal have? Så læs vores guide her og find det perfekte lammeskind.

lammeskind


Smid en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal accepteres før de bliver udgivet

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.