Hvordan vedligeholder man lammeskind?

Hos NATURES Collection finder du et bredt sortiment af ægte lammeskind.

Ikke nok med at disse skind er 100% naturlige, så er pelsen så utrolig blød, at du slet ikke kan holde fingrene fra den, når først du har mærket den silkebløde pels mellem fingrene.

Disse skind stammer fra den rå natur, hvor de har tilpasset sig omskifteligt vind og vejr, hvorfor de i sig selv er ganske slidstærke materialer, som er langtidsholdbare af samme årsag.

får

De kræver derfor ikke megen pleje, men der er dog et par tips og tricks, som vi anbefaler dig at tage i betragtning, når du er ejer af et ægte lammeskind.

Med disse simple råd kan du forlænge den allerede fantastiske levetid af det lille stykke natur, så du kan få glæde af det i endnu længere tid.

Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan vedligeholde dit lammeskind.

Lammeskind har en selvrensende effekt

Ægte lammeskind har mange naturlige egenskaber, som du i særdeleshed kan nyde godt af, når du bruger dem i din indretning.

En af disse kvaliteter er, at der i ulden udvindes et stof, der kaldes lanolin. Dette er en helt naturlig proces, som sker i alle ægte lammeskind.

Lanolin er en form for uldfedt, der har en rensende effekt, hvorfor meget af arbejdet med vedligeholdelse af lammeskindet er gjort på forhånd, så du ikke selv skal knokle med det.

Endnu en grund til at elske lammeskind!

Hvad kan du selv gøre?

Selvom lammeskindet i sig selv er meget slidstærkt og kan holde til det meste, så er der et par ting, som du kan gøre for at optimere holdbarheden yderligere.

Det er supernemt, så alle kan være med! Derudover er disse tips hverken tidskrævende eller svære at følge, så på lang sigt kan det virkelig betale sig.

Læs mere her om hvordan du plejer dit lammeskind.

På den måde kan du få endnu mere glæde af det smukke lammeskind i dit hjem.

lammeskind

Ryst dit lammeskind jævnligt

Noget af det mest simple, men meget gavnlige, du kan gøre for at vedligeholde dit lammeskind, er at sørge for at ryste skindet jævnligt.

Dette er især vigtigt at gøre på ugentlig basis, hvis lammeskindet udsættes for meget pres, hvis det ofte bliver siddet, ligget eller gået på. Ved at ryste skindet fjernes løst skidt og snavs.

Pelsen genvinder sit fluffy og naturlige look, så den ser ud som ny.

Brug en lammeskindsbørste

Har du et lammeskind med glat pels, så anbefaler vi, at du børster pelsen regelmæssigt med en lammeskindsbørste.

Dette fjerner løst skidt og snavs, men det giver også pelsen et voluminøst look og sørger for, at hårene ikke filtrer.

Dertil er det gavnligt at børste pelsen efter vask. Spilder du på lammeskindet kan du ofte fjerne pletten med en fugtig, ren klud og en smule uldsæbe.

Når pelsen er tørret, så børst den igennem for at få den naturlige glans igen.

Er dit lammeskind naturligt krøllet, eksempelvis som lammeskind fra Tibet, så må du aldrig børste pelsen, da dette kan ødelægge de naturlige krøller.

lammeskind puder

Har du et krøllet lammeskind?

Såfremt dit lammeskind er naturligt krøllet, så kan du selv gøre et par ting for at bevare den smukke pels. Den første ting er at ryste skindet jævnligt som beskrevet. Dertil kan du duppe pelsen med en fugtig klud og presse krøllerne sammen.

Så får krøllerne endnu mere liv! 

Hold skindsiden tør

Du skal altid være opmærksom på, at skindsiden holdes så tør, som muligt. Hvis skindsiden bliver våd, så kan det ske, at den efter tørring bliver hård. Herfra er der desværre ingen vej tilbage.

Du kan duppe pelsen med en våd klud, men hold gerne skindsiden tør til hver en tid.

Pas på med maskinvask!

Hos NATURES Collection anbefaler vi aldrig, at du vasker dine skind i maskinen. Det kan ødelægge skindet, da det bliver hårdt efter tørring.

Dernæst, så vasker du alle saltene ud af skindet. Nogle skind kan vaskes i maskinen, men gør det kun såfremt det er allersidste udvej!

Du kan læse mere om dette på vores guide her.

Fik du ikke svar på dine spørgsmål? Så tøv ikke med at kontakte os.

Vi står altid klar til at hjælpe og glæder os til at høre fra dig.


Smid en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal accepteres før de bliver udgivet

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.