Meditation og afspænding på et lammeskind

Det kan næsten ikke blive mere behageligt. 

Yoga er en afslappende form for træning, der henvender sig til alle aldersgrupper. Det er vigtigt at have et blødt underlag, når man dyrker yoga, og i samarbejde med Hanne Mouritsen fra Pure Nordic Yoga har vi skrevet en række artikler om, hvordan både børn og voksne kan dyrke yoga på et lammeskind. 

NATURES Collection har indgået et samarbejde med virksomheden Pure Nordic Yoga og har i tre forskellige artikler forklaret, hvordan man kan tage sit lammeskind frem og nemt bruge yoga i hverdagen. 

Læs med her og få simple tricks til hvordan du kan finde den nødvendige ro i hverdagen ved at tage dit lammeskind frem og dyrke yoga.

Nyd en rolig meditation

Meditation giver ro i krop og hoved - og giver fornyet energi til det, som man skal bagefter. Det styrker din koncentration og kreativitet, så det kan med glæde foregå i løbet af din arbejdsdag, som starten eller afslutningen på din dag, da det kan styrke din søvn og fremme indsovningen også. Så vælg gerne flere tidspunkter til en lille pause.

Hvordan gør man?

Der er mange måder at meditere på - udgangspunktet er ro. Men for mange mennesker kræver det øvelse at sidde helt i ro. Her er en begynder-øvelse, der kan få dig godt i gang.

Sæt dig behagelig tilrette på et blødt underlag, evt en lille pude. Sid gerne i skrædderstilling, da stillingen i sig selv samler dig og giver ro. Men er det en udfordrende stilling for dig, så sæt dig som du bedst kan(kan også være på en stol).

meditation

Luk øjnene og saml hænderne foran brystet med et let tryk. Lad nu dit åndedræt flyde frit uden at forcere det. Og bemærk dine indåndinger og udåndinger - hvordan føles det, hvor kan du mærke dem i kroppen.

Når tankerne tager dig på langfart - og hjernen meget gerne vil ”snakke”, når vi sidder stille - så se på dem som skyer på himlen - de dukker op, og glider videre på himlen. Vend tilbage til dit åndedræt og fokuser på indåndingen og udåndingen. Sid omkring 5 minutter (stil evt en alarm på din telefon), stræk herefter din krop godt og blidt igennem, og prøv at tage roen med dig resten af dagen.

Afspænding

Afspænding for voksne giver ro i hoved og krop og genoplader dine batterier. Det virker stress reducerende og afspænder alle muskler i kroppen.

Læg dig på et blødt underlag - gerne med en blød rulle under benene og evt. en blød pude under nakken(kan undlades, da det kommer an på, hvordan din nakke har det). Læg evt et tæppe over kroppen.

afspænding yoga

Slap af i hele kroppen, mærk efter at du ikke ligger og spænder op i f.eks. kæber, hænder(vend gerne håndfladerne mod loftet), fødder. Lig nu og mærk åndedrættet flyde gennem kroppen.

Send opmærksomhed på skift til forskellige steder i din krop og giv slip på spændingerne, start med fødderne og underben, lår, underliv og baller, mave og bryst, lænd og ryg, arme og hænder, nakke og hals, baghoved og ansigtet - slap af i pande, øjne, kæber og mund. 

Afspænding yoga

Mangler du et godt tæppe til afspændingen? Find vores uldtæpper lige her.

Slut at med at tage en dyb indånding og med en dyb udånding sende ro ud i hele kroppen, gentag nogle gange. 

Herefter strækker du dig, så lang du er - gaber og får roligt gang i kroppen med små bevægelser i hænder og fødder. Kom roligt om på siden og skub dig op og sidde.

Find vores bløde udvalg af lammeskind her.

Læs andre artikler i denne serie:

Sådan skaber du nærvær og bevægelse med din baby

Yoga for børn

Kan man dyrke yoga på et lammeskind?


Smid en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal accepteres før de bliver udgivet

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.