Yoga for børn

Kan man dyrke yoga på et lammeskind? 

Det korte svar er JA.

Yoga er en behagelig træningsform, der henvender sig til både store og små. Når man dyrker yoga, er det vigtigt at have et blødt underlag. I samarbejde med Hanne Mouritsen fra Pure Nordic Yoga har vi skrevet fire artikler om, hvordan både store og små nemt kan dyrke yoga på et lammeskind.

Denne artikel handler om yoga for børn og efterfølges af en artikel om yoga for voksne og meditation. 

Læs med og få nemme instruktioner til hvordan du kan dyrke yoga med dit barn.

Leder du efter det perfekte lammeskind til dit barn? Så læs vores artikel om vores lammeskind til børn.

Yogaøvelser i børnehøjde

Yoga er en genial metode til at skabe ro og nærvær med dit barn. Med et lammeskind og en smule fantasi, kan du hurtigt få barnet med på ideen og du vil opleve en unik koncentration, samarbejdsvillighed og ro.

Denne lille kriger

Denne lille kriger stilling er fantastisk at lege med for børn. Den styrker deres fokus og koncentration samtidig med at den styrker hele kroppens muskulatur og ikke mindst fantasien.

den lille kriger yoga

Gør yoga til en leg med de populære yogakort fra Pure Nordic Yoga.

 

Leg ridder med et sværd, som man kan fægte med. Leg surfer, der surfer afsted på surfbrættet og holder balancen. Inddrag barnets fantasi og fortæl en god historie. Lad dem stå på en markering fx lammeskind og der leger vi ovenstående. Barnet suser ikke rundt, men er lige der på sin plads.

Det giver ro at have en afgrænsning for kroppen, så den kun skal forholde sig til yoga stillingen og ikke resten af lokalet/andre børn og voksne.

Barnets stilling

Barnets stilling er en af de mest beroligende stillinger for børn(og voksne) at ligge i. Den fordrer total ro i nervesystemet, og for børns vedkommende kræver den kun 15-30 sekunder at ligge i denne stilling, før de slapper helt af.

barnets stilling yoga

Den kan bruges på alle tidspunkter af dagen, inden vi skal ud af døren, inden spisetid, inden sovetid. Brug gerne en lille historie - det kunne være en lille mus, der gemmer sig helt væk og ligger musestille.

Når musen mærker et lille kryds tegnet på ryggen, så må den komme op og lege videre, komme op til bordet at spise osv. Det at få ro, inden man som barn skal til en ny aktivitet forbereder hjernen og øger succesen af at kunne gøre det næste, med et roligt nervesystem.

Hunden

Hunde stillingen er en super sjov yoga øvelse, der styrker musklerne i armene og benene/fodleddet. Samtidig fordrer den ro i nervesystemet med hovedet, der hænger nedad.

Hunden er et sjovt dyr, der både kan logre med halen, gø et højt vov og tisse, mens den løfter det ene ben og det andet ben.

hunden yoga

Det er en ynglings yoga stilling for de fleste børn, og hunden kan også trylles om til en hest, der sparker bagud og vrinsker.

Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Ro på barnet

At have små åndehuller med ro gennem dagen er så vigtig for både store og små. De fleste børn har lange dage med mange krav og aktiviteter, der kræver deres fulde opmærksomhed.

yoga for børn

Det at sidde roligt i skrædderstilling - evt på en lille pude - mens der spilles et stykke roligt musik, fortælles en lille historie giver ro i krop og hoved. Det gør, at det næste barnet skal, føles mere overskueligt og energien er i top efter en lille pause. 

Man kan også ligge på ryggen på et dejligt underlag fx lammeskind, mens man slapper af til tonerne af beroligende klassisk musik, en lille lydbog eller oplæsning, man kan også give rolig massage til barnet.

En øjenpude forstærker roen og med det lille tryk på øjnene fremmes evnen til at give helt slip og slappe af.

yoga for børn

Find vores store udvalg af lammeskind og lammeskindspuder her.

Læs andre artikler i denne serie:

Sådan skaber du nærvær og bevægelse med din baby

Kan man dyrke yoga på et lammeskind?

Meditation og afspænding på et lammeskind


Smid en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal accepteres før de bliver udgivet

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.